Най-добрата баница омеси 17-годишната Вяра Максимова от врачанското село Бистрец. Младото

...
Най-добрата баница омеси 17-годишната Вяра Максимова от врачанското село Бистрец. Младото
Коментари Харесай

17-годишна омагьоса Иван Звездев с баницата си

Най-добрата баница омеси 17-годишната Вяра Максимова от врачанското село Бистрец. Младото момиче направи заплашителен възторг с неповторимото си солено прелъщение и завоюва първото място в конкурс за най-вкусна и истинска баница. Жури с председател Иван Звездев прави оценка вкуснотиите, като незабавно щом вижда и пробва баницата на Вяра, остава без думи и награждава девойката.

" Много съм щастлива, че съумях да реализира този огромен за мен триумф. Празникът на баницата в нашето село се чества всяка година и това е стара традиция. Винаги съм мечтаела да вземам участие в него и да се показва почтено “, с усмивка споделя Вяра.

По нейни думи любовта й към кулинарията идва от цялото й семейство. Бабата на врачанката повече от 40 години работи като готвачка в детската градина в Бистрец, а майка й е професионален сладкар.

Няколко дни преди конкурса решила да направи баница, която е на три етажа и има разнообразни съставки. Получила се като триетажна сватбена торта, майтапи се самата авторка на рецептата, написа България Днес. Първият етаж, най-големият, е елементарен със сирене и яйца, вторият е със спанак и маслини, а третият е с шунка, топено сирене и кашкавал. Всеки един пласт е подготвен и изпечен настрана, след което Вяра ги е събрала и украсила по автентичен метод.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР